Все още ГЕРБ няма утвърден кандидат за кмет на местните избори. Минаха събранията

...
Все още ГЕРБ няма утвърден кандидат за кмет на местните избори. Минаха събранията
Коментари Харесай

Фандъкова: ГЕРБ все още няма утвърден кандидат за кмет на местните избори в София

Все още ГЕРБ няма одобрен претендент за кмет на локалните избори. Минаха събранията на структурите на ГЕРБ и имаме задоволително номинации.

Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова пред Би Ти Ви.

Фандъкова отхвърли да назове кой ще бъде претендент за кмет на София от страна на групировката на Бойко Борисов, като посочи, че се разискват много имена- 3, 4, 5.

Тя чака при започване на септември да се вземе решение за кандидатa за кмет на локалните избори. Има номинирани районни кметове,

приготвя се и листа за общински съветници, като до средата на септември всичко би трябвало да бъде реалност и оповестено пред медиите.

Фандъкова не е мислила какво ще прави след локалните избори.

По отношение на премахването на МОЧА, Фандъкова повтори позицията си, че Паметникът на руската войска би трябвало да бъде изместен.
Три-четири палатки надали могат да попречат на преместването на МОЧА, счита тя.
За ремонта на жълтите павета, Фандъкова уточни, че пренареждането на жълтите павета е било безобразно.

Направена е работна група и е препоръчана технология, с цел да бъде непокътната културната полезност на София – жълтите павета.

Около 30% от жълтите павета за пренаредени, като е разпореден непрекъснат и прецизен надзор. „ Искам да виждам контрол и да се следи за спазването на технологията по пренареждане на жълтите павета “, настоя Фандъкова.
Тя е наложила глоба и от 100 000 лева за увреждане на жълто паве.
Относно разширението на метрото и метростанциите в София, Фандъкова разяснява, че 80% от съществуващото метро е построено.

Вече метрото е 52 километра, с 3 метролинии и сега се строят 3 километра към квартал „ Левски “.

Участъкът на метрото към „ Слатина “ бе изваден от държавното управление на Кирил Петков по Плана за възобновяване и резистентност, като има заложени средства в бюджета, с цел да не стопира строителството на метрото. Очаква се да бъде стартират и един километър местростанция в Обеля.

Тя се надява нейният правоприемник на поста на кмет на София да продължи положителните политики за столицата.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР